KĂ«rko: KĂ«rko

 

 

 

prok 

Adriatik LLALLA Prokuror i PĂ«rgjithshĂ«m i ShqipĂ«risĂ«

 Njoftime

Hetimet mbi vjedhjen në Bankën e Shqipërisë 08.08.2014
Prokuroria paraqet informacione mbi hetimin e deritanishëm për vjedhjen e një sasie të konsiderueshme parash në Bankën e Shqipërisë. Deri më tani janë arrestuar 10 persona, ndërkohë që po vijojnë hetime të zgjeruara lidhur me mekanizmin e vjedhjes, destinacionin e parave, hetimin pasuror, si edhe verifikimin e përgjegjësive në administrim në këtë institucion Lexo të plotë...
Prokuroria e Përgjithshme kërkon vlerësimin e procedurave të vendimmarrjes për disa gjyqtarë 04.08.2014
Prokuroria e Përgjithshme kërkon nga Këshilli i Lartë i Drejtësisë (KLD) dhe Ministria e Drejtësisë të vlerësojnë procedurën që është ndjekur për vendimmarrjen e gjyqtarëve në disa gjykata të ndryshme të Shqipërisë, për të cilat, në vlerësimin e institucionit tonë janë tërësisht të pabazuar në ligj, në prova. Lexo të plotë...
Prokurori i Përgjithshëm, takim me “LEAD-ALBANIA” 18.07.2014
Prokurori i Përgjithshëm pret në takim përfaqësues të “LEAD-ALBANIA”, një grup të rinjsh shqiptarë, të përzgjedhur nga Fondacioni Shqiptaro-Amerikan për Zhvillim, ku u diskutua mbi rolin e institucionit në proceset integruese të Shqipërisë Lexo të plotë...
Prokuroria nis hartimin e strategjisë afatmesme për antikorrupsionin dhe krimin e organizuar 17.07.2014
Brenda muajit Shtator 2014, Prokuroria Shqiptare do të përgatisë Strategjinë për luftën kundër krimit të organizuar dhe korrupsionit për periudhën 2014-2017. Pikat kryesore; forcimi i kapaciteteve, bashkëpunimi ndërinstitucional dhe respektimi i Kodit të Etikës. Lexo të plotë...
Prokurori i Përgjithshëm, takim me Avokatin e Popullit të Greqisë 15.07.2014
Prokurori i Përgjithshëm, z. Adriatik Llalla, ka kërkuar mirëkuptimin e Avokatit të Popullit të Republikës së Greqisë, znj. Calliope Spanou, për të vijuar me angazhimin maksimal në respektimin e të drejtave të njeriut të shtetasve shqiptarë në vendin e saj, sidomos për ata persona që gjenden në kushtet e paraburgimit dhe burgimit. Lexo të plotë...
Arrest me burg për drejtuesit e komunës Rrashbull, për shpërdorim detyre 12.07.2014
Në bazë të hetimeve paraprake të kryera nga Prokuroria e Rrethit Gjyqësor Durrës, gjykata ka vendosur masë arresti me burg për 5 zyrtarë të komunës Rrashbull, Durrës, përfshirë kryetarin e komunës, drejtorin urbanistik dhe 3 anëtarë të Këshillit të Rregullimit të Territorit, ndërsa për 3 të tjerë masën “detyrim paraqitje”, të gjithë të akuzuar për shpërdorim detyre në dhënien e lejeve të ndërtimit në brezin e rërës në zonën e Shkëmbit të Kavajës. Lexo të plotë...

"Ftojmë të gjithë qytetarët që kanë informacione për abuzime të prokurorëve dhe të zyrtarëve të tjerë në çdo institucinon publik, të denoncojnë në këtë adrese postare. Ju sigurojmë ruajtjen e konfidencialitetit dhe ndjekjen e shqetesimit Tuaj me përparësi dhe korrektesë maksimale"!

Prokuroria Shqiptare

Prokuroria ushtron ndjekjen penale, si dhe përfaqëson akuzën në gjyq në emër të shtetit. Qëllimi i punës sonë është që para drejtësisë të vihen një numër sa më i madh personash, që kanë kryer vepra penale.

 

© 2010 Prokuroria Shqiptare. Të gjitha të drejtat e rezervuara.