Kryeprokurorja znj.Arta Marku bisedoi me kreun e Zyrës së Këshillit të Europës në Tiranë, Claus Neukirch

  Të mërkurën, sot, Prokurori i Përgjithshëm znj.Arta Marku priti kreun e Zyrës së Këshillit të Europës në Tiranë, Claus Neukirch.

 Temë e bisedës ishte reforma në drejtësi, bashkëpunimi për luftën kundër krimit ekonomik, rigjetjen e aseteve dhe trajnimin e prokurorëve.

 Zonja Marku theksoi rëndësinë për trajnimin e prokurorëve koordinatorë të medias, sipas përcaktimeve të reja ligjore.

 Kryeprokurorja znj.Marku çmoi ndërkaq se reforma në drejtësi ishte domosdoshmëri dhe se efektet reale do të ndihen me themelimin e organeve të reja.

 “Krijimi i Këshillit të Lartë të Prokurorisë, - shtoi zonja Marku, - shmang ngërçet e ndryshme në sistemin e drejtësisë”.

 Z.Neukirch tha se Këshilli i Europës është i gatshëm të ndihmojë Prokurorinë e Përgjithshme dhe Prokuroritë në qarqe me trajnime si dhe me një projekt për prokurorët koordinatorë të medias.

Prokuroria Shqiptare

Prokuroria ushtron ndjekjen penale, si dhe përfaqëson akuzën në gjyq në emër të shtetit. Qëllimi i punës sonë është që para drejtësisë të vihen një numër sa më i madh personash, që kanë kryer vepra penale.

Denonco

Ftojmë të gjithë qytetarët që kanë informacione për abuzime të prokurorëve dhe të zyrtarëve të tjerë në çdo institucinon publik, të denoncojnë në këtë adrese postare.

publikime

Adresa

Rruga Qemal Stafa Nr1. Tirane
Kodi Postar 1000
Tel: 042282000
 
 
© 2014 Prokuroria Shqiptare. Të gjitha të drejtat e rezervuara.